Mieltä ja merkitystä työelämään

Mieltä ja merkitystä työelämään

Tervetuloa tutustumaan ”Mieltä ja merkitystä työelämään” blogiini. Blogissani haluan uppoutua uteliain silmin ja tutkivin korvin pohtimaan tämän päivän suomalaista työelämää. Uteliaisuuden ja tutkimisen kohteena ovat sekä yksittäisten ihmisten kokemukset ja valinnat, että kokonaisten työyhteisöjen ja tiimien systeemiset rakenteet ja dynamiikat. Tässä ensimmäisessä kirjoituksessani maalaan yleisellä tasolla blogini tavoitteet ja lopussa esittelen lyhyesti kirjoittajan.

Tavoite 1

On löytää ja avata näkökulmia, jotka lisäävät ymmärrystä ihmisen mielestä ja subjektiivisten kokemusten rakentumisesta. Vain pysähtymisen kautta voimme tulla tietoiseksi omasta sisäisestä systeemistämme, mielestämme, joka on tunteiden-ajatusten-kehotuntemusten-toimintayllykkeiden-valintojen jatkuvan vuorovaikutuksen uniikki kudelma. Pienen askeleen ottaminen taaksepäin, reflektiiviseen positioon asettautuminen suhteessa omiin kokemuksiin tuo liikkumatilaa ja auttaa sekä oman, että toisten kokemusten tavoittamista.

Tavoite 2

On tuoda tarjolle välineitä ja näkökulmia, jotka auttavat ihmisiä suhtautumaan lempeämmin ja myötätuntoisemmin sekä itseensä että toinen toisiinsa. Tulen nostamaan blogissani esille käsitteitä, teoreettisia malleja, tutkimustuloksia ja käytännön työssä tekemiäni oivalluksia, joista uskon olevan apua työelämän moniottelijoille roolista tai tittelistä riippumatta.

Tavoite 3

On ravistella ”näin se vaan on” ajattelua ja rohkeasti esittää pöljiäkin ideoita suomalaisen työelämän parantamiseksi. Työelämän murros ja muutostahtia haastavat ihmistä, jonka sopeutuminen ympäristön muutoksiin on lähtökohtaisesti hyvin hidasta (evoluutio). Siksi yksilöiden ja organisaatioiden on käytettävä paljon tietoista energiaa ja ponnisteltava sinnikkääästi mm. työrauhan ja työntekemisen edellytysten turvaamiseksi. Yhdessä tähän murrokseen sopeutumisessa ja valoisaan tulevaisuuteen suuntautumisessa kuitenkin voidaan onnistua. 

 

Tästä me jatkamme. Mielenkiintoista. Oppia ja opetella uutta. Omaltaan osaltaan vaikuttaa paremman työelämän rakentumiseen – välittämisen, ymmärryksen lisäämisen ja lempeän muutoksen rakentamisen kautta. Minulle ihmisillä on paljon väliä. Sinulla siellä ja minulla itselläni täällä.

Toivon kovasti, että saamme yhdessä muutettua työelämää suuntaan, jossa

…karikkoja on vähemmän kuin turvasatamia,

…lämpiä haleja on enemmän kuin kiireisiä kohtaamisia,

…rakkautta on enemmän kuin ärtymystä,

…aikaa on enemmän kuin ”huh-selvittiin-juuri-hengissä” verran. 

 

Kiitos, kiitos kun vietit kanssani hetken ja luit tämän avausblogini. 

Rakkaudella, Terhi 

Tässä alla vielä lyhyt esittely itsestäni:

Olen Terhi, perheenäiti, yrittäjä, n 20 vuotta sitten psykologiksi valmistunut ja toiminut siitä reilut 15 vuotta hyvin monenlaisissa työ- ja organisaatiopsykologin tehtävissä (konsultti, tutkija, työterveyspsykologi, työnohjaaja, kouluttaja, coach). Lisäksi olen syventänyt osaamistani useiden kiinnostavien ja innostavien täydennyskoulutusten kautta (psykologian erikoispsykologi, PsL, ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja coach, mindfulnessohjaaja).

Reilu vuosi sitten aloitin psykoterapeutin opinnot löytääkseni vastauksia mm seuraaviin kysymyksiin: Onko työelämää mahdollista rakentaa aidosti sellaiseksi, että se tukisi tai jopa korjaisi ihmistä tavalla, joka vahvistaisi hänen mielenterveyttään? Entä miten monenlaisia voivat olla ne tapahtumat ja kohtaamiset, jotka työelämäkontekstissa ovat ihmisiä traumatisoivia? Miten voitaisiin yhdessä (työpaikalla) päästä näistä kuormittavista ja esim uupumusta aiheuttavista kokemuksista eteenpäin? Millaista tukea tämä vaatii?

Kysymyksiä on tässä vaiheessa vielä enemmän kuin vastauksia, mutta sinnikkäästi niihin arjen työssä, opinnoissa ja tässä blogissakin vastausta etsin.